Door de verstrengde maatregelen om het coronavirus in te perken, moeten ook onze huurders zoveel mogelijk thuis blijven, zeker als ze tot een risicogroep behoren. Gezien meer dan de helft van onze huurders alleenstaand is, mogen ze weinig of geen bezoek ontvangen en kunnen ze zich al snel eenzaam voelen.

De voorbije week hebben onze medewerkers zich daarom ingezet om alle huurders ouder dan 65 jaar en de huurders van een andersvalidenwoning – in totaal 555 huurders – op te bellen om te vragen hoe het met hen gaat. Er werd gepolst naar hun gezondheid, welbevinden, mogelijkheid om naar de winkel te gaan, externe hulp… . Er werd info gegeven over de genomen maatregelen van de huisvestingsmaatschappij als ook over de initiatieven van de gemeenten van ons werkgebied. Indien nodig werden de huurders doorverwezen naar het OCMW.

We hebben 61% van de huurders kunnen bereiken en de meerderheid is nog steeds gezond en voelt zich goed.

Een klein aantal huurders voelt zich eenzaam of ziek. Deze huurders zullen verder opgevolgd worden door de sociale dienst.

Hebben jullie nood aan een babbel, heb je extra hulp nodig of heb je het moeilijk om je huur te betalen?
Onze loketten zijn gesloten, maar we blijven bereikbaar via e-mail en telefoon.

Hebben we je niet kunnen contacteren? Bezorg ons dan zeker je correcte contactgegevens via info@nst.be.

Cv Nieuw Sint-Truiden is er voor jullie!

 

nst nieuws Een babbel in tijden van corona